Två timmars mystik

Dags att gå hem från veckans sista arbetspass. Sitter och funderar lite. I flera veckors tid har jag fått samtal från en herre som alltid letar efter personer till folk som har ringt honom. Varje gång har jag känt igen honom då hans röst är väldigt maskulin, auktoritär och kännts kylig. Inatt ringde han igen, men istället för att bara fråga efter nummer hamnade vi i en konversation om allt mellan himmel och jord, som varade i hela 2 timmar!

Jag jobbade naturligtvis inte själv, utan en kollega kunde ju ta dom få andra samtal som kom under dessa timmar.
Detta var mitt absolut längsta samtal och inte nog med det, det kostade drygt 1070 kronor för honom att tala med mig.

Både skrämmande och mystiskt att prata med någon så länge utan att veta vem man pratar med.
Well, en annorlunda början på 1a advent.

Hörs senare!


20 Sanningar om Charlie

Jag är:
-ca 172 cm lång
-Född i Montréal, Canada
-MoDo Hockey Fan
-Tatuerad
-Tjock
-Förbannat Rolig
-Snusare (periodare, slutade i Maj och började i Oktober igen)
-Mellanbarn
-Fd Värmlänning
-Fruktansvärt Singel

Jag Har:
-Storlek 42 i skor
-Örhängsfetish
-Melerade ögon
-Gått Estetisk Bild på Gymnasiet
- Ett jävla dåligt morgonhumör

Då Vet ni lite mer om mig!


 

Seg natt med Matbegär

Jobbnatten hittills har varigt ovanligt aktiv, har ringt som satan ikväll! Nu har det äntligen lugnat ner sig och jag ska sätta mig och se på Sex and the city filmen.. ,för typ 4 gången, men jag kan se den om och om igen, helt underbar film!
Värst är bara att när jag ser den så saknar Boholm och Forsman jättemycket...

Är på helskumt humör inatt, är super sugen på massa mat! Inte så ovanligt kanske, haha, men just nu kn ja inte sluta tänka på Sushi och Kinesisk mat. GE MIG NU!  Vill ha massor med räkor, ris, lax mm....Det bara vattnas i munnen på mig när jag tänker på det. Känner mig som Homer Simpson. *mmmm Suuushi*
Istället får man sitta på jobbet och käka en halvljummen Gorbys Pirog, känns ju kul!


Ahh..Wunderbar!


Idolsensation och Carolahat!

Som jag skrev i föregående inlägg, ÄNTLIGEN. Äntligen har svenska folket fattat att idol är en musiktävling, ingen fritidskaraoke! Kvällens Tema var Gospel och mitt favorit hatobjekt ,alla kategorier, Carola var på besök. Anledningen till detta hat är att Carola är inte bara Sveriges mest egotrippade och överreklamerade artist utan hon är sjukt skrämmande och galet überkristen. Visst jag har inget emot kristna människor, vill dom leva i en sån fantasivärld så varsågod men att pracka på andra människor sin tro är rätt fucked up.
"Nu ska jag frälsa hela svenska folket", den kommentaren kläckte ju Carola på efterfesten när hon vann melodifestivalen senast. Skrämmande.

Nu var det ju inte bara Carola detta inlägg skulle handla om, även om jag lätt blir lite uppjagad bara av att hennes namn nämns, utan jag skulle prata om kvällens idol.

Kevin gjorde som vanligt bra ifrån sig och hans bästa framträdande ikväll var Michael Jacksson låten "The way you make me feel", han var för övrigt ovanligt snygg ikväll. Det är iallafall så obvious att han hör hemma i finalen!

Alice hade skärpt till sig från förra veckan, men fortfarande tycker jag hennes framträdanden är så tråkiga. Jag får inga känslor när hon sjunger, det känns bara som hon övat in texten utan att förmedla det hon sjunger om. Lite otippad styling hade även hon vid hennes andra framträdande, "Independent Woman", hon såg fan lite småslynig ut! Synd bara att hon inte riktigt har kvinnliga former nog att få en sån outfit att komma till sin rätt. Anyway det var helt rätt att hon hängde löst ikväll.

Alla pre-teen flickors våta dröm Johan fick ju lämna programmet ikväll. Snacka om Hallelulja moment! Kvällens "whatta fuck" historia var inte Johans sång denna gång utan hans hysteriska Fan som han vände sig till, som senare även fick komma upp på scen. Herregud säger jag bara, att hon inte skäms. Tösen skrek ju tills hon knappt kunde andas! Både jag och Harry fick kräkreflexer av hennes reaktion. Snälla lilla flicka, drop dead! Tänker inte ens kommentera Johans sånginsats, det är bara slöseri med ord.


Seriöst, Psykovarning. Bye Bye Johan. Vi kommer inte sakna dig!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/idol2008/article3882097.ab

Glädjefnatt!

Just nu har jag bra en kommentar.

-ÄNTLIGEEEEEEEEEEEEEN!!

Förklaring kommer senare :)

Underbara Dagar

Tidigare idag så åkte jag in till Tcentralen för att vinka av Forsman. Det är fan alltid lika jobbigt att säga hejdå, men vi fick ju iallfall spendera några dagar ihop vilket jag uppskattade så otroligt mycket. Hatar att vi inte bor i samma stad längre, tiden med henne i Karlstad är bland dom bästa åren i mitt liv.

Vi satt och snackade gamla tider igår natt, vilka sjuka grejer vi gått igenom och alla underbara saker vi hittade på när vi bodde ihop. Våran lägenhet på Rud var rena vandrarhemmet, så mycket folk som kom och gick där. Alla vilda fester, alla sköna filmkvällar och alla våra samtal.

Killar vi träffat, skratt, gråt och allt vi gått igenom. Är så glad att hon finns i mitt liv.
Älskar dig som fan Therese, säger det inte ofta nog tyvärr.

Nu sitter man ensam på jobbet och försöker att få tiden att gå. Bara 2½ timme kvar..tacka fan för att det finns Simpsons, Family guy och Scrubs att se på..

Vi hörs imorgon!

Harry sa

Två Lingon satt på en brygga.
Plupp. Plupp.

Moderna

Idag bar det av till Moderna Museet. Forsman och jag åkte iväg vid 13 tiden och tog oss tillslut fram genom all snö och slask. Väl därinne kollade vi igenom Moderna Samling och den nuvarande utställningen "Dröm och Revolution" av konstnären Max Ernst. Kan inte säga att jag kände till honom innan så hade väl inga större förhoppningar, men efter idag räknar jag honom som en favorit. Några andra av mina favoriter är; Andy Warhol, Christo, Yrjö Edelmann, Salvador Dalí & Joan Miró mm..

Max Ernst gjorde Underbart härlig surrealistisk och dadaistisk konst. Både tavlor och skulpturer skapta med en genialism som man sällan ser. Utställningen rekomenderas varmt och pågår framtill 6 januari så skynda skynda!

Att gå omkring därinne bland alla dessa tavlor och hstorien de berättar gjorde mig gott. Fick nästan som en kick i hela kroppen, som en knarkare som fått en efterlängtad sil. Konst i all dess härlighet. Vad är då konst? Det finns faktiskt ingen fast beskrivning. Konst är olika saker för olika människor. För mig handlar inte konst om vackra saker. En "snygg" tavla är en TRÅKIG tavla. Det finns en gräns mellan vad som är konst och vad som bara är estetiskt tilltalande även om det gränsen är svår att se för många.

Konst för mig är sånt som väcker känslor och tankar, inspirerar, något som drar mig in och får mig nyfiken. Allt det vackra i världen och allt det fula i världen kan vara konst. Konstigt va?


The Couple or The Couple in Lace. 1925. -  Max Ernst

Tack för idag Therese! I needed this.

Shopping bilder

Lovade ju lite bilder från igår...Here you go!



Här är vi i bussen på väg till Farsta, Harry lyfter stämningen med massa sjuka grimarser!



Blev jättegod Sushi till Lunch från Sam & Co


Mina Nya übersnygga skor! Din Sko, ord pris 500, fick dom för 250på rean!


Halsduk från Gina, Ballerina skor från Ellos och Mössa från Kappahl.


Ballerinaskorna igen, lampa till fönstret från Eller (den bruna korgliknande saken), en randig mönstrad tunika från ellos, ett blå/grått linne brevid vita skorna och en lila top med ett kvinnoansikte på... syns inte så bra då det är vikt...men ändå :)


Efter en hård dag av shoppande var det dags att njuta lite.. Mitt val: Chunky Monkey. Forsmans: Cookie Dough
Det är orgasmerande gott!

Det får räcka för idag :)





Shopping frenzy!

Igår var jag, Forsman o Harry i Farsta C på shoppingrunda och jag kan lova att det blev shopping. Så många påsar som vi släpade på. Blev typ 6 timmar innan vi åkte ifrån Farsta.
Kommer lite bilder sen på mina fynd. Mest nöjd med min nya fina halsduk från Gina och Skorna från Din SKo. Själklart nästan bara reafynd!

Nu ska jag och Forsman klä på oss och dra till Moderna Museet. Ska bli superkul så vi hörs sen!

PUSS till er alla!

Min jävla Otur!

Seriöst jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag gick med i en tävling som en tjej hade på sin blogg om att vinna 4 biobiljetter. Tänkte det vore kul att dra med Forsman, Harry och Boholm. Såg att typ 300 pers till hade samma tanke, att få gå på lite bio i vinterkylan, så chansen att vinna var väl näst intill noll. Brukar aldrig vinna.

Så kollade jag mailen nu när jag vaknade och se på fan, JAG VANN!! Däremot har jag sån jävla otur att jag skulle ha mailat henne redan igår om adressuppgifter, så nu har biljetterna gått till någon annan. Bara Bara Bara jag kan råka ut får sånt.
Well, hoppas den som var "back up"-vinnare blev glad :)

Nu ska jag nog fixa lite gröt snart och väcka forsman!


Ingen lön...

Kolalde precis mitt konto via ibanken, ingen lön än. HMM...hoppas verkligen den är på gång, ska ju till Farsta C med Forsman imorgon och shoppa, eller fönstershoppa iallafall. Se om jag får med henne och kanske käka kinesiskt när vi ändå är där.

På onsdag har vi bestämt oss för att åka till Moderna Museét vilket jag velat göra ända sedan jag flyttat hit, men inte fått med mig någon dit. Ska bli kul att få mätta min kulturella hunger för en stund!

Sovdags nu så man orkar med morgondagen, Ciao


Bild från Oktober tror ja...

Circus

Veckans musiktips är......Britney´s nya skiva Circus. Har haft skivan i en dryg vecka nu och låtarna spelas hög både på datorn och i min nya Mp3spelare (sötaste ever, by the way)
Min Mp3 spelare


Grymmaste låtarna på skivan är titelspåret Circus, Womanizer, Out from Under, Kill The Lights, Shatterred Glass, If U Seek Amy och min Favorit  Unusual.

Britney is back. Better then ever!

Miss Thing!

Stjärnor på Is.

För det första, juryn eller "ispanelen" som den kallas, Var har dom hittar denna übertråkiga grupp människor, har aldrig sett nåt liknande förr. Mitt tips är att dom borde supa ner juryn så det blir lite fart över dom. Sen deltagarna då. Snacka om blandning av kändisar.



Själva programidén är ju ganska kul, mycket bättre än dess föregångare "Let´s Dance" som var otroligt tråkigt. I stjärnor på is lyfter ju Programledarna hela programmet. Gynning och Berg är ju klockrena. I löve them! Hade tv4 valt några andra så hade det inte all varit samma sak. Deltagarna som är kvar då? Josefine åkte ju igår (eller ja i lördags för er som såg det då) och det var väl inte mer än rätt, tål henne verkligen inte. Hon är en sån där brud som aldrig slutar se ut att vara 15 år. Sen att hon ska vara så himla "Go och glad- kexchoklad" hela tiden gör att hon känns förbannat tråkig.


Jesper Blomkvist (heter han så?) har jag ingen kommentar på, däremot hans danspartner. Är det bara jag eller är det svårt att se om det är en man eller kvinna han åker med. Snacka om transvarning.


<--- Kvinna eller man
?



Frölander ser mest ut som en lång stör på isen men hans partner var ju en riktig liten puma. Liten mumsbit! Typiskt nån som brorsan skulle gilla :)

Tony Irving, har aldrig gillat honom av någon anledning, men nu har jag ändrat mig, han verkar ju skitrolig! Han är sådär härligt överfjollig. More power to you!

Sen har vi ju drömmen, mannen, godingen, snyggingen, Marcus Fagervall. Han är Sveriges SNYGGASTE man. Kan ju inte bli annat än kär när man ser på honom. Kära tomten, Jag vill ha Marcus i Julklapp! Hans partner går inte av för hackor hon heller, söt som socker! Kanske får bli att man börjar kolla repriserna nu. massor med ögongodis ju.


Vad tycker ni om Stjärnor på Is?

Tjack Söndag

Efter att jag kom hem igår från jobebt så var jag inte speciellt trött, bara hungrig. Klämde i mig en Ceasarsallad och en massa Iste och slängde mig i sängen för att kolla på första säsongen av Seinfeld på DVD, oansträngande underhållning kallas sånt. Efter 1½ timme kunde jag fortfarande inte somna och då Harry inte var hemma så hade jag ingen och umgås med så jag parkerade i vardagsrummet för att se på Idol reprisen. Kan fortfarande inte fatta att Anna åkte ut. Men men, ska inte hålla på och älta.

Efter det så började reprisen av "Stjärnor på Is", ett program som jag aldrig sett förut eftersom jag jobbar på lördagkvällar. Vet inte vad jag ska tycka, var väl helt okej program. Men som vanligt har jag en del åsikter om deltagarna men det tar jag i ett separat inlägg. När det programmet var slut började jag känna mig lite seg så beslöt att det var dags och städa mitt rum, får ju besök idag så det brhöver ju inte se ut som ett bombnedslag! Tog disken och fixade köket när jag ändå var igång och sen var det dags för en lång varm dusch. Finns fan inget bättre när det är kallt ute!

Harry kom hem vid 17tiden och frågade vad jag gjorde vaken. Jag svarade att jag inte gått och lagt mig än. Hennes reaktion lät så här: "Va fan, Går du på Tjack eller?"
Höll mig vaken till 19tiden då jag tokdäckade! Tur att jag inte var ensam hemma eftersom jag har mat på G. Harry väckte mig senare så ja kunde käka och vi började se på filmen "DaVinci koden", klarade inte av hela utan somnade igen.

Sov ända till kl 14.30 då, fruktansvärt skönt och nu väntar jag på fröken Forsman om är på väg hit. Ska bli sååååå kul att ses igen!!

Hörs senare..

Tokgammal bild från karlstad. Tavlan i bakgrunden har jag målat. Jag
Jag ser ju inte klok ut! haha.


Löning och Paket

Yes på tisdag är det löning igen, denna månad har gått grymt fort. Har klarat mig riktigt bra pengamässigt denna månad, haft råd att lägga lite pengar på mig själv för en gångs skull. Var precis inne och kikade på Ellos.se och dom har ju monster rea! Var bara tvungen att beställa lite, blev drygt 900kr men utan rabatterna hade det gått på drygt 2000, det kallar jag budgetshopping!

Beställde ett blå/grått linne, en blåmönstrad tunika, 3pack fingervantar (behövs, fryser ju fingrarna av mig på mornarna!), ett blåmönstrat bäddset till sängen, en bordslampa + fönsterlampa, gardiner, en liten Buddha figur i Silver mm...Skönt att få lite mer saker till rummet! Det som behövs mest nu är någonting på väggarna, men jag är rätt kräsen när det gäller sånt, konstälskare som jag är! Skulle helst vilja ha något svart/vitt. Gärna stadsmiljö.... eller något helt annat som något Miró inspirerat!

Drömma går ju. Nu ska jag hem till min underbara säng! Ciao.

Ibland är det skönt att vara singel

Visst jag är en hopplös romantiker som hoppas att min prins ska komma ridandes på en häst och rädda mig från singellivet. Men ibland, bara ibland tänker jag på hur skönt det är att vara singel egentligen. Finns ingen att ta hänsyn till när det gäller stora beslut som flytt och karriär. Jag behöver inte känna att jag ger upp varken det ena eller andra, behöver inte planera min lediga tid efter någon annans önskemål.

Jag är fri att göra vad jag vill, när jag vill, med vem jag vill. (hur lät inte det där?!) Men ni förstår vad jag menar.
Har varit singel så länge så skulle nog känna mig lite "fången" med en pojkvän. Kanske inte under "nykärsperioden" men sen när vardagen faller på.

Så Ibland är det fan skönt att vara singel!

Snö & Jul Ångest

Slutar jobbet snart och tittar ut, det snöar!! Inte lite heller, flera centimeter har fallit nu under morgonen. Så vackert!
Känner mig som ett litet barn igen och jag vill inget hellre än att springa ut och göra en snöängel!

Får dock lite julångest, var ju inte hemma förra julen och jag vet hur mycket skit jag fick för det. Lillsyrran blev jättebesviken. Iår har jag fått chansen att jobba både dagen innan och på julafton och det är ju fet OB dom dagarna! Vet inte hur jag ska berätta att jag inte kan komma hem. Visserligen så kanske jag kan snacka bort julaftonspasset och åka hem på julaftonsmorgonen när jag slutar. Men vet inte hur populärt det skulle vara hos chefen och jag behöver ju pengarna som fan!


Men det är ju faktiskt bara jul en gång om året och fast jag vet att det kommer bli långtråkigt, massa tjat och tråkig mat (gillar inte julmat..fast jag är en tjockis..den ni!) så är det ju ändå julafton. Saknar mammas julgran och hennes HYPERutsmyckade lägenhet. När man kliver in genom dörren där så känns det som rena julstugan.

Shit. Vad ska jag göra? Give me some advise people!!



Jag ryser...

Efter lite nattligt YouTubande hittade jag denna duo som uppträdde i AGT (Americas Got Talent) och jag blev fan kär. Vilket engagemang, vilken känsla och vilken talang!  Nuttin' but Stringz.

Kolla resten av deras youtubeklipp eller deras sida: www.nuttinbutstringz.com
Ryser i hela kroppen!!


Idol Bojkott!

Idol Bojkott! Nu jävlar. Satan vad arg jag blir, hade tänkt vänta med veckans idolblogg tills senare inatt men det går bara inte. Anna Bergendahl fick åka hem. Detta är SKANDAL.

 Kvällens tema var Kärlek, vilket jag funderade lite över när man fick höra vilka låtar deltagarna valt. Kevins "In the shadows" kändes oerhört felplacerat och inte alls på den nivå han brukar hålla. Låten han sjöng till sin flickvän kändes inte heller helt i klass med vad han brukar leverera men helt klart godkänt. Nya tag till nästa vecka Kevin!

Robin, sötnosen, överraskade med "Fields of Gold", en underbart vacker låt, synd bara att han gjorde Stings version och inte Eva Cassidys men han gjorde det riktigt bra. Bra att han klarade sig trots att han hängde löst.

Alice då, shit så trött jag är på den bruden. Hörde imorse via radion (och framsidan på någon tidning) att hon gått ut med att hon blivit "attackerad av en äldre man", detta var alltså något fyllo i GBG (vart annars?) som hade knuffat henne eller likande. Hade detta hänt nu? NEJ, det var några månader sen. Varför i helvete gnäller man om något sånt i pressen samma dag som en idolfredags final, jo hon jagar tydligen SYMPATIRÖSTER. Hon sjönk något oerhört i mina ögon och baserat på hennes framträdanden ikväll så borde hon hängt löst. I låt nummer ett, "Because of you" visade hon hur mjäkig hennes röst är, den kan inte alls fylla ut en låt som den hon valt. Låt nummer två då, Crazy in love, snacka om att spåra ur. Vad i helvete håller hon på med, ikväll blev det bottenpoäng.

Kvällens mest klockrena kommentar stod Alice även för ikväll. "Jag har alltid vetat att jag är adopterad" - No shit, eftersom dina föräldrar inte är asiater? Lite Airhead-varning.

Sen har vi Anna, först med låten "Simply The Best" som inte hör hemma någon annanstans förutom på någon gammal 80tals fest som ingen vill vara på. Fel Fel Fel låtval Anna. Lite senare kommer hon in och river av "Over the Raibow", en av de vackraste låtar som finns,enligt mig, och gör det med briljans! Det är den här Anna vi alla saknat, damn vad bra hon gjorde den! Kan inte förstå hur svenska folket tänker alls. Anna borde ha gått till final!

Sist som vanligt är fjortisfavoriten Johan. Jag trodde det var hans fel att han ser ut som ett herk med den där frisyren, men nu fick vi se att hans storebror ser likadan ut. Dessa gossar är tydligen uppfostrade med en skräck för frisören. Fy skäms Mamma & Pappa Palm. Ikväll slaktade han två låtar till. Jag är så sjukt trött på den här killen, borde vara skottpengar på honom. Nu gick det för långt eftersom han slog ut Anna. Gränsen för idolbojkott är fan nära.
UT MED JOHAN PALM!

Strålande Anna!

Big Black Asses

Okej, jag kan inte helt berätta vad det handlar om, men Harry vet. Och jag var på väg att skratta ihjäl mig.
Vid sånna här tillfällen borde Erik & Mackan komma på besök med deras "blacklight" och undersöka jobblokalen.
Jag säger inget mer. Hahahahahahaha.


Stressa

Var lite sen till bussen förut så stressade halvt ihjäl mig för att komma till jobbet. Hann som tur var, men det var nära ögat, för nära ögat. Glömde nämligen både laddaren till mobilen och plånboken hemma. Har ingen snus kvar och jag är SÅ SJUKT SNUSSUGEN!!

Kliar nästan under läppen. Yikes...hur ska man palla här en hel natt då? Tog även på mig alldelles för lite kläder när jag gick hemifrån, hade inte en aning om att det var så kallt ute. Ska se till och shoppa lite vantar och nån mössa nästa vecka med Tess. Längtar så tills hon kommer hit. Hoppas helgen går fort!

Nu blir det nog film, lugnt på jobbet för stunden. Puss och Godnatt till er som får sova.

med Silversked i mun...

Posten kom nyss och idag fick jag mina pärlor och material till armbanden. Alltid något att bli glad över...

Men det var inte det jag skulle skriva om. Önskar ibland att man var född med silversked i mun och inte hade några ekonomiska bekymmer, leva utan att bry sig om pengar och dess värde, bara vara.
Nu är ju inte verkligheten sån, utan här sitter man med skulder om man inte vill ha, som man knappt vet var dom kommer ifrån och mina tankar bara skriker att jag orkar inte detta, jag vill inte ha det så här.

Jag vet att det enda jag kan göra nu är att ta mig i kragen, ringa runt och bestämma betalplan och få struktur på det hela.
Jag måste måste måste!


Godmorgon.

Somnade vid 22 tiden igår igen! Detta är andra kvällen irad som jag lägger mig så tidigt, märks att jag börjar bli lite sjukt. Det är dock bara att bita ihop, ska ju jobba ikväll så då måste man vara på topp igen. Börjar inte förrän kl 23 så blir en lång dag av vila, hålla sig varm och dricka te.

Har aldrig varit någon Te-drickare men när ja är förkyld brukar jag tvinga i mig en kopp eller två.
Nu har jag fått en avi hem för min mp3 också, får se om jag kan hämta den imorgon bitti kanske...Spännande värre!

Nej nu ska jag fixa lite lunch kanske, men har beslutsångest..Vad ska man äta?
Kan inte någon springa och köpa sushi åt mig?


Laundryday..

Idag har timmarna bara flytit förbi utan att jag har gjort något. Hade äntligen tvättid så fick två hela ikeakassar tvättade. Äntligen, älskar doften av nytvättade kläder. Tyvärr hnn ju inte allt bli torrt så nu hänger det kläder lite överallt i lägenheten, men det är det värt.

Är sjukt frusen idag, var nyss inne och tog en varm dusch men det verkar inte hjälpa, jag FÅR INTE bli sjuk nu. Jobb imorgon och resten av helgen och sen kommer ju tösen från Karlstad hit på måndag. Min fina lilla Forsman. Ska bli kul och få umgås lite, se om det blir någon utgång som hon tjatat om :) Och säkerligen blir det lite shopping. Måste verkligen hitta ett par nya vinterskor.

Nu väntar jag bara på att Harry ska komma hem så vi kan käka och sen senare ikväll blir det att se på Efterlyst antar jag!
Igår la vi upp vår soffa på en annons på Blocket, hoppas någon nappar eftersom den nya soffan ska hämtas i helgen förmodligen. Ut med den gråa och in med den röda, blir nog en härlig färgklick i vardagsrummet!

Hmm, vad mer då? Jo GRATTIS till Valle som fick det nya jobbet hon sökt, hoppas detta passar dig bättre än det förra.
Ne nu får ja nog dra på mig min tofflor och en varm tröja..Brr!

Ha en underbar fredagkväll allesammans!

p.s. Det snöar ute...känner mig som ett barn igen..




Fantasi kärlek..

Har precis ätit lunch och tittat på filmen Notting Hill, har nog sett den 10 gånger så jag vet att den alltid får mig på bra humör. Annars så gillar jag varken brittiska filmer eller Hugh Grant men denna film är speciell. Synd bara att sånt där inte händer i verkliga livet, okej kanske inte just så som i filmen, men all den här underbara filmromantiken, den saknar jag!

Har nog aldrig dejtat en kille som har varit romantisk, ingen som har varit speciellt påhittig heller, vilket är grymt synd för jag tror vi tjejer behöver sånt. Inte jämt såklart, men ibland.
Romantik för mig handlar inte bara om att få blommor eller göra något på alla hjärtans dag (årets mest überkommersiella dag) utan dom där små sakerna som att hålla hand, få en komplimang, se på stjärnorna tillsammans.. bara någonting som får det att pirra lite extra.

Är det bara en fantasi man har byggt upp från alla filmer man sett? Eller finns det faktiskt killar som kan överraska?

"Im just a girl, standing infront of a boy, asking him to love her..."





Som om jag vore galen

För mig är det inte rimligt att vakna klockan sju, det finns ingen logisk förklaring till varför människan SKA vara uppe vid denna tid för att rusa till skola/jobb eller whatever. Tacka fan för att jag inte lever ett vanligt inrutat 8-5 jobb. Jag skulle ha lessnat redan efter en vecka och förmodligen försova mig minst varannan dag.

På fredagmornarna när jag ska hem från jobbet , vid sjutiden, så möts jag alltid av en massa sammanbitna och gråa svensson ansikten på väg till sina jobb och jag vet att jag får åka hem och lägga mig i sängen. Jag slipper trängas i tunnelbanor, stressa till bussar och låtsas som att hjärnan fungerar bättre efter en take away kaffe på 25 spänn. Slipper sitta och titta på att klockan ska slå 17 så jag får skynda skynda skynda ut i rusningstrafiken.

Någon dag kommer man säkert fastna i 8-5 fällan, men inte nu, och det njuter jag av.
Klockan är snart 8 och Harry ska strax till skolan och jag ligger kvar här i min säng, som Ferdinand under sin korkek.

Undra om man ska äta lite gröt?

Perfa!

Fick precis veta att jag jobbar julafton och nyårsafton. På nyår jobbar jag monsterpass på 14 timmar, precis det passet jag hade ögonen på. Så jädra skönt. Då blir det alltså inget Värmland över julen, morsan och mormor klarar sig väl men värre med lillsyrran. Shit vad ledsen hon kommer bli, men jag behöver verkligen pengarna. Usch vilken jobbig sits.

Men borde ju vara bättre att låta henne komma hit under lovet istället, efter nyår och innan hon börjar skolan igen. Måste ringa hem och snacka med familjen. Nu ska jag fixa lunch och sen se på Våra Bästa År, kärring program delux. haha.


TopModel Freak

Har alltid älskat Top Model, inte svenska såklart, den är alldelles för mesig. Utan ANTM, orginalet med Tyra. Just nu går ju omgång 7 i repris om dagarna på 3an vilken jag följer. Vet såklart redan att Caridee vinner men dett är en av mina favorit säsonger. Min favorit vann dock inte utan kom två, nämligen Melrose. Hon är fan en av mina favoriter genom ALLA säsonger, så cool och förändringsbar, hon är en av dom få som inte ser likadan ut på alla foton utan hon kan verkligen förvandlas. I just love her! Samt att hon har lite attityd, inte så tråkig som många andra tjejer. Undra varför hon inte vann, hon förtjänade det...

Ögongodis...


Skaff dig en hobby..

Det är precis det jag behöver göra. Jag gör ju inget kreativt längre och bloggandet tycker jag inte räknas, visst får jag skriva mycket och det behöver jag men jag behöver göra något mer. Min kreativa del av hjärnan skriker efter stimulans sen jag slutade måla. Som jag saknar det, känslan av den tomma linneduken som man ska pryda med färg, känslan av en pensel i handen, doften av en nyöppnad tub akrylfärg....finns inget bättre.

Som sagt så har det ju gått några år sedan man slutade gymnasiet och därmed försvann min frihet att måla när jag ville. Jag ska, nångång, unna mig att köpa hem material så jag kan börja igen, jag behöver det, en del av mitt liv, min själ lever för konst.

Däremot har jag kommit på en ny idé, eller ja Harry var väl den som inspirerade mig lite, jag ska börja göra lite smycken! Till och börja med armband, bara känna på det lite och se om det är något för mig. Har beställt lite material idag så hoppas kunna börja med det i nästa vecka! Bilder kommer nog senare, om det blir nå bra det vill säga.

Äntligen ser jag fram emot att få pyssla med något igen...*wohooo*

Har mailat chefen idag med angående schemat över jul och nyår, hoppas få många pass, vore kul för plånboken! så håll tummarna!

Idol upphöjt i 2

I fredags var det ju dags för Soul och Duetter, ett förvånansvärt intressant val av producenterna måste jag säga. Idolernas egna framträdanden var helt okej, förutom Johan. Äntligen fick han sig en känga av juryn även om dom inte tog i som de borde ha gjort. De märktes ganska tydligt att de försökte "snälla" till sina kommentarer typ "det är ju inte riktigt din genre" mm...Nyss var det ju ett jävla tjat om att en idol skulle klara ALLA stilar av musik.

Kvällens bästa framträdande stod Anna och Kevin för när de gjorde sin duett, "I had the time of my life" även om jag gärna hade sett dom ta den ett steg längre med scenframträdandet, kändes lite väl stelt och inövat, men röstmässigt så har jag inte mycket att klaga på. Det var kul att se Kevin skärpa till sig från han "soul" framträdande då han inte bara valde helt fel låt utan även gjorde den väldigt slätstruken.

Alice och Robin.B´s duett var även den rätt bra, man ser en klar förbättring på Robin vecka efter vecka. När det fortfarande var kvalvecka tyckte jag inte alls han förtjänade en plats men han har verkligen "vuxit" under idolhösten.Hans soloframträdande denna vecka var ett av kvällens bästa.

Vet inte vad jag tycker om Alice, dåligt sjunger hon ju inte, men hon är ingen jag skulle lyssna på musikmässigt. Personlighetsmässigt verkar hon vara en söt och rar tjej, men lite för "klämkäck" för min smak. Usch vad jag inte tål människor som ler jämt. Känns lite för "Polerad fasad yta" för att tilltala mig..

Rock Robin då som faktiskt fick packa väskan denna gång, den stackarn blev ju dragandes med Johan när det var dags för duetterna. Antar att det var en av anledningarna till att han fick åka. Stylingen var hemsk men värst av allt så passar inte deras röster alls ihop. Eftersom Johan är tondöv så antar jag att det inte finns någon han skulle passat bättre med heller.

Min gissning nu är att vi får se Kevin och Anna i Globen, eller det är snarare min förhoppning.
Väntar med spänning på nästa veckas final...

Bild från tv4.se
Bye Bye Robin

"Du har ju så fint ansikte"

Okej Okej Okej, Var ska jag börja någonstans. Har precis sett filmen "Disfigured" som kan ha varit den mest ärliga film jag någonsin sett. Sällan har jag känt igen mig så mycket i en film och sällan har en film rört mig så mycket till tårar utan att handla om någon overklig sagoromans eller någon annan fantasibubbla som vi så gärna vill leva i.

Filmen handlar om en tjock och en anorektisk tjej som finner en, för dom ganska otippad, vänskap. Man får följa dem genom skratt och gråt, hetsätning och självsvält. Jag famlar efter ord här känner jag. Jag vill bara skrika ut allt jag tänker och känner just nu.

För första gången fick jag se en film där huvudpersonen är en stor (fet, tjock, rund, överviktig kalla det vad ni vill) tjej och för första gången är det inte en massa tjockisskämt, här får man se en människa, som vem som helst.

Det jag inte fattar är varför omgivningen har så svårt acceptera tjocka människor. Det är okej att peka, viska, skrika saker, skratta och glo ögonen ur sig bara för att en person är tjock? Kan vi människor inte få vara olika utan att bli nedtryckta?

Jag kommer aldrig bli smal, jag vill inte heller för den delen, självklart vill jag bli mindre, men inte för DIN, omgivningen, familjens eller mina vänners skull. Utan för min hälsa.

ALLA borde se denna film, inte bara vi stora eller ni underviktiga, utan alla som ni med fördomar och menlöst hat mot allt som är anorlunda och "skrämmande".

Jag kan t.ex erkänna att jag har haft fördomar mot underviktiga personer, har inte förstått att det är ett problem. Det är väl bara att äta har jag tänkt. Vad händer då om personen inte kan äta? När tanken stoppar en? När viljan inte finns och den man ser i spegeln inte alls är vad som är verkligt. En av mina närmsta vänner har problem med att gå upp i vikt. Hon och jag delar samma problem, fast åt helt olika håll. Jag tror jag förstår lite bättre nu.

Gosh, Måste torka sista tårarna innan hemfärd.


Russel Brand - Inside of you

Låten kommer från filmen "Forgetting Sarah Marshall" och jag kan inte få den ur huvudet. Så ball låt, med snuskig text såklart, men vem bryr sig? Har ni inte sett den filmen så gör det redan ikväll! Så klockren!



För att inte tala om hur slisksexig Russel Brand är? Han dialekt är riktigt nice och då hatar jag brittisk dialekt vanligtvis men han gör den....het!

Humor

Katt åt kasse - Sket Påse

Katt åt Hasse Aro- Blev efterlyst

Katt åt spöke- fick dålig ande-dräkt

Katt åt cigarett - blev rökt.

Katt åt cigarett - blev överaskad.

Katt åt cyanid - blev gift.

Katt åt drag - blev förkyld.

 Katt åt elkabel - följde strömmen.

Finns hur många som helst, men dom är så bra att dm är dåliga. HUMOR!
Får även tacka nattens roligaste samtal från Göteborg! Snacka om att liva upp stämningen, skratta nästan ihjäl mig..

Försening och Burgare

Nej, det blir inget Idolinlägg inatt utan det kommer imorgon. Anledning är att jag hann tyvärr inte se alla duetterna ikväll och vill inte uttala mig om hela programmet utan att ha sett alla delar..så håll er till tåls. Speciellt du Boholm!

Lugnt på jobbet just nu, har varit rätt mycket annars ikväll. Speciellt massor med konstiga sms, efter ett tag tappar man nästan tilltron till att vi människor ska vara de smartaste däggdjuren. STOR SUCK är allt jag har att säga.

Hann sova ganska mycket idag vilket gör att jag är inte alls lika trött som jag brukar, härligt värre. Hann till och med äta innan jobbet! Idag vart det tyvärr en hamburgertallrik, Som Valle var och köpte igår men som jag inte hann käka innan jobbet för att jag försov mig. Fick höra av herr Dalmas att den visst går att äta dagen efter. Jo tjena.
Pommes Fritsen var det vidrigaste jag ätit...så dom kastade jag och hamburgaren..nej fy.
Enda positiva är väl att det gav avsmak för den sortens mat för en lång tid framöver!

Nej nu ska jag se färdigt filmen "Forgetting Sarah Marshall" som jag började se igår natt!
Hörs senare...


Söndag Söndag Söndag

Nu har jag fått veta att på söndag, då smäller det vill jag lova. Min vapendragare, soulmate och galne vän Boholm flyttar nämligen hit från Borlänge. Visst hon kommer bo i Södertälje men ändå, så nära!! Nu kanske vi inte bara behöver ses typ 4 gånger per år längre..

Som jag har längtat!!
Welcome to Big City Life Gumman!



Världens snyggaste "dagen efter"bild.
Boholm till vänster, Jag till höger



Nu kan ni ringa era jävlar...

Äntligen, idag fick jag mitt nya kontantkort så nu är min mobil igång igen. Nu har jag alltså nytt tillfälligt mobilnummer så nu kan ni ringa och smsa hur mycket ni vill! Detta är då riktat främst till min lilla böna Boholm som brukar telefontrakka mig säkert 5 gånger om dagen, men de gör inget, I love you anyway!

Haha, det roliga med henne är att hon lyckas ALLTID ringa när jag är kissnödig och skulle jag inte vara det så blir jag när jag hör att det är hon i luren. Undra om hon har förhäxat mig...

Har fått byta arbetstimmar på torsdagar från o med idag, inte stor förändring direkt men nu blir det 23-07 istället för 22-06.
Gick aldrig o la mig tidigare under dagen utan somnade självklart till vid 20tiden och försov mig! Bara jag kan lyckas försova mig till ett jobb där man börjar kl 23 på kvällen, så ja tänkte vafan, Jag är lite "wild & crazy" så jag tar en tarra hela vägen till jobbet! 311kr senare så var man på plats, onödigt javisst, men ack så bekvämt och så kom man ju i tid också!

Ensam är man på jobbet nu så det är helt tyst i lokalen, alltid lite spooky, måste nog fixa lite family guy så man får skratta, ringer ju inte så farligt!
Hörs sen!


Pretty in Pink

Har inte bloggat alls på två hela dagar, mest för att jag tagit lite "datorpaus", det blir för mycket bara ibland. Nu är jag tillbaka och piggare än vanligt. Eller kanske inte. Sov hela dagen igår vilket resulterade till att jag höll mig vaken hela natten. Nu tänkte jag hålla mig vaken ett par timmar till sen blir det till att sova hela dagen igen innan man ska jobba ikväll. Det är så mycket härligare och sova dagtid, vet inte varför, men är man nattuggla så är man.

Över till något annat, har tittat på The Voice morgonshow på 5an idag, vilket jag brukar göra om jag är vaken vid den här tiden och idag fick man se Josefine Craafords nya hårfärg. Hon har nämligen pratat om att hon ska till frisören i några dagar och vad får man se. Håret är BLONDROSA, fick nästan en chock först men ju mer jag tittar på henne desto mer gillar jag det. Härligt att hon gör något eget, ingen sprayburks-chockrosa utan en ganska mild ljusrosa ton. Kändes rätt fräscht, absolut inget för mig, men på henne, så You Go Girl!

Nu är det dags för Top Model repris sen ska jag höra med chefen om jag har samma passa som vanligt ikväll eller om vi skulle byta det.

Hörs senare!


 Innan den nuvarande hårfärgen..miss Craaford!

Sökes: En datanörd.

Shit vad less jag blir på min dator. Sen drygt två dagar tillbaka har jag märkt att den börjat bli mer och mer långsam och idag när jag skulle försöka se film så vill den inte alls. Inte ens youtube klipp orkar den med. Förstår ju givetvis att jag fått nån jälla dret (läs: någon jävla skit, typ virus) på datorn. Har tagit bort massa överflödig skit, gjort en diskrensning för att frigöra utrymme och laddat ner ett antivirus program. Gjorde en scan av datan och hittade en hel del infekterade filer, som jag sedan tog bort. INGET av det verkar hjälpa och har inte haft några prolem förut.

Vill verkligen inte formatera om hela datorn, då måste jag ha tag i en XP-skiva också eftersom jag inte har någon.
Usch vilka I-landsproblem man har. Stackars Stackars mig.


Min Fina Amilo...

Nu är man människa igen..

Efter två dagars sovande så är jag äntligen i vaket tillstånd igen.. eller ja nästan, men kommer bli när man fått lite mat i magen. Vaknade av att jag tyckte att det ringde på dörren, varav någon rumlar in och vrålar HALLÅ! Skoja inte att jag blev rädd.

Det visade sig att det bara var Valle, kul med besök, har ju inte sett henne på några dagar. Så nu ska jag vara lite social och umgås!


Valle i t-banan

Sönda´möra

Äntligen har man kommit hem efter denna veckas sista arbetspass, det var en hyfsat lugn natt om man ser till antalet fyllesamtal, skönt måste jag säga! Dessvärre var det massa datastrul flera gånger under natten så jag blev hyfsat frustrerad.

När jag slutat strosade jag iväg till bussen, älskar att sätta mig på den bussen när jag slutat. Trots att jag tar 4an hela vägen till Gullmars (tar c:a 35 min..den åker ju runt överallt!) så är det ingen fara. Idag var det extra härlig, bra musik i öronen och att åka genom ett gråmulet Stockholm ger uppskov till många tankar och funderingar. Bättre än meditering!

Såg färdigt filmen "The Breakup" på jobbet, hann inte se klart den igår morse innan jag somnade såklart. Den är ju så skön och ett grymt bra slut, rätt oväntat men ändå inte. Efter jag sett klart den så började jag se "Don´t mess with Zohan" efter att ha hört att den ska vara så grymt bra..jag är nog beredd att hålla med, fast jag hann ej se slutet innan arbetspasset var över så det ska jag se nu!

Så nu blir det film och sen ska jag nog sova hela jäääääädra dagen.
Fan vad jag älskar Söndagar!

EGO

Boys Boys Boys

Boys boys boys
We like boys in cars
Boys boys boys
Buy us drinks in bars
Boys boys boys
Hairspray and denim
Boys boys boys
We love them!

Lördagsmys..

Kom hem för en dryg timme sen men inte kastat mig i sängen förrän nu. Handlade lite på Ica efter jobbet och försökte komma på något gott och enkelt att fixa till brunch. Man blir verkligen superhungrig när man jobbar hela natten så nu har jag fixat ihop en supersmarrig kycklingsallad och ett stort glas kall mjölk. Mums säger jag bara!!

Ska äta den nu samtidigt som jag ska se filmen "The Breakup".
Gillar den filmen skarpt, förmodligen mest för att Jennifer Aniston är med. Finns det någon charmigare skådespelerska? Galet Vacker är hon också.
Blir lite ego lördagsmys innan det blir sovdags..upp och jobba kl 20 ikväll igen.

Så vi hörs senare.

Någon annan som har några mysiga lördagsplaner?

Mums!

Sex...och dikter

Klockan alltså, klockan är 6..inget annat.
Sjukt uttråkad nu, har pratat lite med min Blomma i GBG, jisses vad tiden har gått sen man träffade henne. Bara tanken på att man under tre års tid träffade henne varje dag i skolan känns väldigt avlägsen.

Kommer ihåg på lektionerna, speciellt svenska/samhäll/historia (samma lärare) så brukade jag sitta och hitta på massa tramsiga dikter. Fick höra idag att hon saknade dom. Var verkligen inga speciella, mest dålig humor och barnsliga rim, men tänkte överraska henne med att skriva ner en ny... Kanske inte lika mycket humor utan lite allvar. Så här blev den iallafall:

Allt började en varm augustidag tvåtusentvå
Första dagen i skolan, nervös som få
In i en bildsal som blev vårt andra hem
Inte trodde jag att jag där skulle finna en vän
Med en själ ärlig,vacker och ren
Hennes namn är och förblir fröken Rosén

Hon lärde mig allt om det ekologiska gröna
Lärde mig snart att hon var en härlig böna
Tiden den gick och vänskapen började gro
Snart visste jag inte vad jag skulle tro

Efter tre år av vänskap började tiden rinna ut
snart skulle gymnasietiden vår ta slut
Så kom den dag vi tog vår student
Visst det var ett härligt event
Men sorgen den kändes djupt i mitt hjärta
Att skiljas från denna vän gav mig smärta

Jag visste då att jag fick släppa henne fri
för utan henne i världen den genast sämre skulle bli
Bortom all konst, foto och lera
det var sannerligen slutet på en era

Även om du mig längre ej ser eller hör
Är jag din vän tills den dagen jag dör
En plats i mitt hjärta du alltid kommer ha
inte bara för du bröd bakar så bra

Så torka dina tårar Andrea Rosén
för din själ är ärlig, vacker och ren.

Får väl se hur hon reagerar när hon läser det mailet..haha... Well back to Family Guy. 2 timmar kvar!

Rock´n´Idol?

Blev ingen Idolblogg förra veckan, mest pga av att hela programmet var så intetsägande att kommentarer kändes överflödiga. Schlager tema? Jag som tyckte det var illa nog med Abba.. Sepideh åkte med all rätt. Började bli tröttsamt med hennes kryssningskaraoke vecka efter vecka..

Nu till denna veckans Idol. ROCKTEMA; Äntligen ett tema med lite skön musik!
Kvällens största överraskningar var nog PrettyBoy Robin som gjorde grymt bra ifrån sig! Kul att han vaknat upp ur sin "röra-sig-som-farmor" scennärvaro. Det var fart, energi och glimten i ögat. Kanon!
Andra Robin, även kallad "RockRobin", gjorde även han bra ifrån sig, ingen storskräll kanske eftersom det var hans tema denna vecka.

Både Anna och Alice var ovanligt snyggt stylade, tv4 kanske har hyrt in en stylist-praktikant?
Annas röst höll hyfsat och Alice har kanske lite för ljus röst för just rocklåtar men det var ju inte smärtsamt att höra på direkt.

Kevin överraskade mig stort, har tyckt att han sjungit bra innan, men ändå har han inte varit någon favorit. Hela hans person och stil har känts lite väl "Fame Factory" (om någon kommer ihåg det programmet) men ikväll visade han att han kan sjunga både schlager OCH rock. Well Done Kevin och du är ny favorit hos mig!

Lars Lars Lars.....Vad ska man säga? I början var din "idol-vägran" lite charmig, visade att du ville göra din egen grej, men det blir tröttsamt i längden. Ikväll åkte han ut med all rätt. Han har en grym röst om han får göra sin grej, men han är inte en person jag vill se på en scen som den i Globen. Lars passar bäst på en stol, med gitarren i knät spelandes sköna melankoliska trubadurlåtar på något halvmörkt café. Idol var helt fel Forum och idag förstod svenska folket det. Så tack och adjö Karlskogapojken och vi hoppas höra din egen musik snart på en platta!

Sist och absolut minst, Johan Palm, alla vet nog om vid det här laget vilken inställning jag har mot denna lilla lilla lilla (det tål att upprepas) pojke. Frågan jag ställde mig själv ikväll var nog mest hur Juryn kan ta till sig hans försök till uppträdanden och sen hylla honom? Jag kan INTE se eller höra för den delen vad juryn och alla småtjejer i sverige ser i denna lurviga gosse.
Det vore skandal om han gick vidare till final. Förhoppningsvis dör den här "älska-Johan" fasen ut innan dess och det bli platt fall och tågresa hem till mamma och pappa för Johan. Drar bara en djup suck och avslutar nattens idolinlägg!
 

Glad och slippa "skiten"?

Nattens Öronorgasm

Går till..... Lady GaGa och låten "Paparazzi".
Wünderbar som få!


PartyHumör och Tjejsnack

Det var längessen jag hade denna känslan i kroppen. Sen jag flyttade till Stockholm har jag blivit fest-skygg, tappade totalt lusten till både alkohol och fest. Antal partykvällar kan lätt räknas och tar man bort våra kryssningsäventyr så är dom näst intill obefintliga.

Har hela natten suttit spikad framför youtube och letat skön partymusik och nu är jag så fruktansvärt sugen på att gå ut!!
Visst vill dansa lite, ha Tequilarace *mums*, dricka härliga drinkar men mest bara ut och höra hög musik dunka tills mina trumhinnor går i pension.

Jag vill ut ut ut ut ut ut ut och ha kul! Dessvärre så är jag ju just i Stockholm. Staden där perfektion och size zero är näst intill ett måste i utelivet. Vill kunna gå ut utan att jobbiga människor ska glo ögonen ur sig.
Ja, tjockisar kanske också vill dansa.
Det roliga är ändå att när jag väl är "salongsberusad" så bryr jag mig inte så mycket, så länge jag har mina underbara vänner så är livet underbart och jag ska tala om för er alla att då är jag JÄVLIGT SNYGG.

Allt sitter i huvudet, det finns så mycket vackra människor i världen, på olika sätt men ändå väljer vi att klanka ner på varandra. Ni vet, viska, titta snett och göra den klassiska brud-dissen (höja ena ögonbrynet och se allmänt kaxig ut). Varför kaxa? Varför kan folk inte bara ha roligt. Sen undrar jag även varför vi tjejer är så dåliga på att ge varandra komplimanger, är väl en sak att säga till polaren; "Va fin du är idag", eller "Den där toppen är jättesnygg på dig" men varför inte säga det till en främling? Jag brukar alltid säga något sånt till nån främling på krogen och ni anar inte hur glada folk blir.

Kommer ihåg i Karlstad en gång när det var superlång kö till tjejtoan (som alltid) så kommer det in en tjej. Hon var verkligen supersöt och det sa jag till henne. Hennes ansiktsuttryck gick från 0 till 100 på sekunden, aldrig sett ett större smile! Hon gav mig en kram och sa att "den komplimangen gjorde min kväll". Ahh, Happy Times.

Kom igen tjejer, Hylla varandra istället för att kasta skit..

Ikea och Glaskras

Var på Ikea med Harry igår...vi kom dit vid 16tiden och var inte hemma förrän runt kl 22 på kvällen, var helt slut i benen!
Handlade mest småsaker men det blev en hel del iallafall;

Handdukar
Ljusrosa Lakan
Blått Duschdraperi
Kromfärgad Toalettsits (snyggaste toan istan har vi nu)
Silverljusstakar
En Vas
Två Ramar (Ramat in Studentfottot äntligen)
Ett Ljusrosa Runt Ljus
Värmeljushållare 5st Rosa nyanser
Kastrullset 3st
Ett Mjukisdjur!! (var tvungen, typ ett fult marsvin)
Ny kromfärgade matskålar till katterna
mm..
 



Kul att få lite nya saker iallafall!
När vi kommer hem och packar upp så sätter jag genast igång med att rama in Studentfotot och vad händer då, givetvis slår jag sönder glaset. Blev så arg! Efter det plockade jag bort lite disk från vardagsrummet och när jag kommer ut i köket tappar jag ena glaset så det går i 1000 bitar på golvet. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Vilket KLANTARSEL man är ibland!

Lagade lite mat efter det, hade redan tinat upp kycklingfilé så var tvungen att tillaga den. Blev en GRYMT god kycklinggryta med bla curry, fetaost och äpple! Mums säger jag bara. Käkade den och glodde på filmen "Detroit Rock City". Har sett den innan säkert 5ggr med ett visst ex, så man fick en del minnen!

Nu ska jag jobba vidare, ska stanna till kl 7 istället för kl 6, så det är ju hela 5 timmar kvar..*pust*
Puss o Hej

Nya finesser

Fick reda på idag att vi har en NY tjänst på jobbet. Nämligen "ställ en fråga via sms"!
Lite nytt nu i början och utvärdering sker nästa vecka om detta är något för oss elelr inte, personligen gilalr jag det inte alls, är stressigt nog vissa tider under nätterna för att man ska svara på idiotfrågor som "vad är ödet" och "hur ofta parar sig tigrar".

Men vi får väl se hur det går..
Däremot är ju tjänsten jättebra om man faktiskt söker ett nummer!
Så prova du med:

Sms till 118800

Historiskt Datum - "Yes We Can"

Var ska jag börja? Givetvis så kunde jag inte hålla mig uppe hela natten, vid 3-tiden inatt kollapsade jag som somnade som ett litet barn så när jag vaknade vid 07.30 tiden var jag utom mig av nervositet. Slog på tvn och zappade runt tills jag hittade några nyheter och via SVT så får jag nyheten;

Barack H. Obama är USA´s nya president.

En UNG, nytänkande, Svart och karismatisk man med hopp om framtiden har valts av samma folk som gav George W.Bush presidentposten under de senaste åtta åren. Två mandatperioder som kört Amerikas anseende, ekonomi och allianser med andra länder i botten. De förväntningar som ligger på Obamas och hans vicepresident Joe Bidens axlar är högre än någonsin förut på en ny president. Inte bara USA´s ögon kommer följa varje steg de tar, utan hela världen.

Inatt/Imorse skrevs historia. Detta är början på bättre tider, en ny början och en ljusare framtid.
Har lyssnat på Obamas tacktal 2 gånger redan, tårarna rann längs kinderna. Han har talets gåva och jag rös av hans beslutsamhet och ärlighet.


"Change has come to America"


 
"If there is anyone out there,
who still doubts that America is place where all things are possible,
who still wonders if the dream of our founders is alive in our time,
who still questions the power of our democracy,
Tonight is your answer.

 It´s the answer told by the lines that streched around schools and churches in numbers this nation has never seen
by people who waited three hours, four hours, many for the first time in their lives
because they believed this time must be different.
That their voices could be that difference.

 It´s the answer spoken by young and old, rich and poor,
 democrat and republican, black, white, hispanic, asian, native american,
 gay, straight, disabled and not disabled.

Americans who send a message to the world
 that we have never been just a collection of individuals

or a collection of red states and blue states,
we are and always will be
 the United States of America."
ur Barack Obamas Segertal

Spänningen är olidlig...

Klockan är strax efter ett bara och jag börjar redan bli trött. Harry har redan somnat, inte så konstigt med tanke på att hon var vaken kl 7 imorse. Ser på Filip och Fredriks Obama orgie till valvaka. Härligt att dom vågar vara partiska!

Kommer bli spännande....

Valvaka!!

Ligger i sängen och slösurfar lite nu, väntar på att Harry kommer hem ifrån skolan.
Ikväll och under natten blir det Valvaka på både SVT och tv4. Även Kanal 5 ska köra valvaka, med Filip och Fredrik som håller igång hela natten. Självklart kommer jag spendera mestadelen av natten att se på härliga Filip och Fredrik!
Kommer bli en lång natt men detta har jag sett fram emot länge, om det så krävs litervis med kaffe så ska jag hålla mig vaken.


Vem hoppas jag då ska bli George W.Bush´s efterträdare?
Jo, Barack Obama. Jag tror han har vad som krävs för att ena ett nu mer splittrat USA och hoppas han kan förbättra livssituationen och sjukvården för många amerikaner som idag står helt utanför den hjälp dom behöver. Att USA ska avsluta Irakkriget och ta hem sina soldater är ju något Obama starkt kämpat för och jag tror det är dags nu, dags att avsluta detta utdragna krig.

En man som Obama som har en så olik politik från Bush behövs för att vända vinden för USA, se framåt och bygga en starkare och mer enad nation.

Inget ont om McCain, hans politik kanske inte tilltalar mig helt men han är en stark motkandidat och jag tror att detta val kan bli tufft. Som sagt, ska bli en intensiv natt hemma hos Harry & Charlie!

OBAMA FOR PRESIDENT!


Even if it´s going wrong..

And I can't see today
 And I can't see tomorrow
You're burning out of my head
 And my brain its going wrong

And I will live today
 And I will love tomorrow
No matter what is said or done
Even if its going wrong

PokerFace

Jag är helt jävla obsessed av Lady GaGas nya låt PokerFace, den spelar varm här hemma kan jag lova. Hon verkar skönt kaxig den bruden!



Hann inte riktigt med alla mina kvällsplaner..eller ja, alla utom att fixa mig själv. Så imorgon blir det hårgfärgning, ansiktsmask och hela baletten. På onsdag har jag och Harry bestämt oss för en tripp till Ikea i Skärholmen. Ska se om jag hittar något kul till sovrummet, är ju helt tomt och kalt på väggarna just nu. Värsta ekot här inne.

Sen måste jag köpa en ny kastrull, NÅGON råkade ju bränna ris så kastrullen blev hel förstörd. Okej det var jag, men det var faktiskt inte meningen.
Älskar att gå omkring på Ikea, hittar alltid massor med saker jag vill ha!
Nu ska jag in på deras hemsida och se om dom har några bra erbjudanden. Budgetshopper som jag är...

Vi hörs imorgon gott folk!


Kvällens Planer

OjOjOj, klockan är redan 8 snart...Så nu måste jag sätta igång!
Ska hinna med en hel del innan kvällen är slut, nämligen;

  1. Städa Rummet
  2. Bädda nytt i sängen
  3. Dammsuga Rummet
  4. Laga Mat (Kycklinggratäng)
  5. Gå bort till Grovsoprummet med lite skräp
  6. Färga Hår + Lång Dusch + Ansiktsmask

Skynda skynda..Ska städa till lite musik från Lady GaGa, Katy Perry & Miss Spears - Girlpower!

Lugnt och tyst

Vaknade idag och det var ovanlig tyst hemma. Inser att Syrran faktiskt har åkt hem och att Harry är i skolan. Saknar syrran redan och var riktigt jobbigt att säga hejdå vid bussen igår. Nu ska det ju såklart inte dröja 8 månader tills vi ses igen, men ändå.

Något av det värsta jag vet är att säga hejdå till någon jag tycker om. Speciellt vid tåg och busstationer. Vet inte varför men jag blir nästan alltid tårögd. Kommer ihåg för några år sen när Boholm skulle flytta upp till Borlänge så möttes vi hemma hos henne för att vinka av henne. Kommer bara ihåg att vi totalt bröt ihop i en gråtfest som inte verkade ha någon slut. Bara kramades och grät som små barn. Det är sånna minnen som kommer upp på fyllan när vi ska leka sentimentala, vilket har hänt ett par gånger..haha.

På torsdag kommer gumman hem till Sverige igen och då dröjer det inte länge förrän hon kommer hit.Längtar så!!
Ska betala lite tradera-grejer nu...skriver senare!


What Happens in Vegas...

Nu är det 15 minuter tills jag slutar och jag sitter och torkar en tår från min kind. Nej, inte för att jag gäspar mig till sömns ,än, utan för att jag precis tittat färdigt på nattens tredje film! Härligt att få betalt för det..

Denna nattens val:
"Made Of Honor" (2008) en romantisk komedi. Har velat sett den just för att det var sånt himla tjat om den i somras och jag måste nog påstå att jag inte förstår vad. Visst Patric Dempsey (Mcdreamy i Grey´s) är ganska charmig men hans motspelerska gillar jag inte alls. Filmen är väl helt ok att glo på en kväll men absolut inget jag skulle rekommendera. Den var varken rolig eller speciellt trovärdigt romanisk.

Sen vart jag sugen på lite skräck och valet föll på "Boogeyman 2" (2005). Klyschig skräck visst, men några skrämmande scener gjorde att den va helt okej sevärd..eller ja, det jag fick se dvs. Versionen jag hittade (med kinesisk text) slutade naturligvis när c:a 20 min återstod av filmen. Hyfsat tråkigt att inte få se slutet.

Sist men inte minst hittade jag filmen "What Happens In Vegas" (2008) med Cameron Diaz och Ashton Kutcher. Den överträffade verkligen mina förväntningar. Den fick mig både att skratta och gråta. Lite varning att man blir grymt kelsjuk av filmen. Hade vart fint att suttit i soffan med nån go grabb istället för att sitta på ett kallt kontor. Verkligen ett superfilmtips!

Ögongodis!


Ett år...

Sista jobbpasset denna vecka, önskar så jag hade varit ledig, syrrans sista kväll i Stockholm ju. Hennes buss går 16.30 imorgon, kommer bli ledsamt värre att säga hejdå, men vet att vi ses snart igen. Hon ska åka bussen hem till värmland helt själv, modigt värre!

Kom på imorse att det är ett år sedan jag flyttade till Stockholm idag. Jag och Valle flyttade ju hit tillsammans från Åstorp i Skåne. Minns nattbussen upp, den resan var hemsk, alldelles för mycket folk och ont om plats att röra sig på. Vi satt som packade sillar i den där bussen. Flyttade ju in hos Harry då ute i Gustavsberg. Känns som evigheter sen, men idag har det alltså gått ett år. Detta innebär att jag officciellt inte längre är nyinflyttad Stockholmare!!

Är så glad nu, vann en auktion på tradera nyss. Världens sötaste mp3spelare! Ni får se bild när jag får hem den. Underbart söt verkligen!

Stockholm i mitt hjärta...

Happy Birthday!

Idag fyller Fina lilla Robban år... Önska jag kunde fira med dig! Grattis på 25+ årsdagen sötnos..


Så söööööt!


En kille som ringde in nu behövde ha tag i Taxi i en stad i skåne, fick koppla honom till 4-5 olika bolag för han fick helt enkelt inte tag i någon. Så ringer han plötsligt upp igen, inte för att han vill ha något mer nummer utan för att han bara ville berätta att han fick tag i en taxi och ville tacka mig för att jag hjälpte honom.

Jag vet, HUR GULLIGT VAR INTE DET!
You made my morning.



Filmtips!

Sitter ensam på jobbet nu efter en relativt lugn Halloween-natt. Har precis tittat färdigt på filmen "Blind Dating", en romantisk komedi från 2006.

 Blev riktigt överraskad, snacka om att inte dömma "a book by it´s cover". Riktigt filmtips till t.ex. en mysig date eller bara när man vill ha en sån där skön känsla i magen efter en film.
Fällde såklart några tårar, annars skulle det inte vara jag, men då vet jag att jag blev påverkad av filmen iallafall.

Se den helt enkelt! Att huvudrollsinnehavaren är sjukt söt skadar ju inte heller ;)

RSS 2.0